Jasna Matic sa predstavnikom Majkrosofta

Izvor: S media, 04.Nov.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna Matic sa predstavnikom Majkrosofta

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić razgovarala je danas u Londonu sa izvršnim direktorom Majkrosoft koroporacije Stivenom Balmerom u okviru Foruma lidera evropskih zemalja, saopštila je kompanija Majkrosoft.

Izvršni direktor kompanije Majkrosoft (Microsoft) Stiven Balmer (Steven Ballmer) izjavio je da je ta kompanija spremna da upostavi u Srbiji Centar kompetencije koji bi bio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni informatike u obrazovanju.

Super vest za telekomunikacije!

U razgovoru u Londonu sa ministarkom za telekomunikacije Srbije Jasnom Matić, Balmer je pružio punu podršku ministarstvu u formulisanju strategije konkurentnosti Srbije iz ugla Digitalne agende, saopštilo je danas ministarstvo telekomunikacija.

Balmer je pružio punu podršku projektu “Digitalna škola” i izrazio spremnost kompanije da uspostavi Centar kompetencije u Srbiji, koji bi bio mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni ICT u obrazovanju.

Saradnja preduzetnica Srbije i Nemačke

Posebno interesovanje posvetio je povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji i njihovim mogućnostima da postanu dobavljači na globalnom tržištu.

Forum lidera evropskih zemalja pod nazivom “Izgradnja održive i inkluzivne Evrope - EU 2020 u akciji“ istakao je načine i neophodnost svih evropskih zemalja da ojačaju svoju konkurentnost i izgrade održivu budućnost Evrope.

Matić: Računarski kabineti od januara

Cilj foruma je da se poboljša saradnja izmedju država i podstaknu rešenja koja imaju pozitivan uticaj na vlade članica EU i njihovu medusobnu saradnju, i time pruži podrška primeni ovih rešenja kako bi bila od koristi gradjanima i privredi.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.