Centar kompetencije Majkrosofta u Srbiji?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2010, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar kompetencije Majkrosofta u Srbiji?

BEOGRAD -

Izvršni direktor kompanije Majkrosoft Stiven Balmer izjavio je da je ta kompanija spremna da uspostavi u Srbiji Centar kompetencije koji bi bio mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni informatike u obrazovanju.

U razgovoru u Londonu sa ministarkom za telekomunikacije Srbije Jasnom Matić, Balmer je pružio punu podršku ministarstvu u formulisanju strategije konkurentnosti Srbije iz ugla Digitalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agende, saopštilo je danas ministarstvo telekomunikacija.

Kako se dodaje, Balmer je posebno interesovanje posvetio povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji i njihove mogućnosti da postanu dobavljači na globalnom tržištu.

Na sastanku je bilo govora i o održavanju pan-evropske konferencije u Beogradu čiji bi učesnici bili lideri evropskih zemalja, a na kojoj bi bilo reči o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju i državnoj upravi.

Matić i Balmer su razgovarali u Londonu gde se održava evropski forum lidera u vladinom sektoru (Microsoft Government Leaders Forum Europe 2010).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.