JAT dužan oko 26 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAT dužan oko 26 miliona evra

Generalni direktor "Jat ervejza" Srđan Radovanović izjavio je danas da direktni gubici nacionalnog avio-prevoznika iznose ukupno između 25 i 26 miliona evra, ali da to javno preduzeće ne razmišlja o stečaju, jer plan oporavka nacionalne aviokompanije daje rezultate.

"O stečaju ni ne razmišljamo već nas očekuju bolja vremena", istakao je Radovanović na konferenciji za novinare, povodom pola godine sprovođenja plana oporavka nacionalnog avio-prevoznika, na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je predstavio planove poslovanja tog javnog preduzeća.

On je precizirao da "Jat ervejz" direktno duguje 10 miliona evra Agenciji za kontrolu letenja, između pet i šest miliona evra aerodromu "Nikola Tesla", pet miliona dobavljačima za delove i još pet raznim drugim dobavljačima, dodajući da akumulirani obračunski gubitak od 1991. godine iznosi oko 146 miliona evra, a ne 180 miliona kao što spekulišu mediji.

Radovanović je podsetio da je raspisan tender za dobijanje dugoročnog kredita u iznosu od oko 52 miliona evra, za šta je država odobrila kreditne garancije i dodao da će banka biti izabrana u aprilu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.