Izvor: B92, 17.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz NIP-a i za poljoprivredu

Beograd -- Nacionalnim investicionim planom za ulaganje u poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu predviđeno ukupno 114,6 miliona evra.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije je saopštilo da će do kraja iduće godine najveći deo sredstava iz NIP-a biti uložen u vodoprivredu i to čak 83,9 miliona evra. To je u odnosu na prvobitne planove ulaganja u vodoprivredu povećanje od oko 40 miliona evra.

Novac će se ulagati u urgentne vodoprivredne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekte, kao što su prikupljanje, transport i tretman otpadnih voda, izgradnja objekata za zaštitu voda ili rešavanje vodosnabdevanja u naseljima opština zrenjanin, Kikinda, Bečej i Novi Bečej.

Za investicije seosku u infrastrukturu, opremu za testiranje mleka, enološku opremu, izgradnju novih i adaptaciju postojećih farmi i skladišnih kapaciteta, edukaciju kadrova, te za poslove komasacije, geografske zaštite porekla proizvoda i druge oblasti poljoprivrede biće uloženo 27,7 miliona evra.

U oblast šumarstva biće uloženo ukupno 2,8 miliona evra. Kako je precizirano iz Ministarstva poljoprivrede, taj novac će se iskoristiti za izgradnju i opremanje centra za šumsko seme, te za pošumljavanje Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.