Indija odlučila: Ne prekidamo do 2030.

Izvor: B92, 01.Feb.2023, 22:54

Indija odlučila: Ne prekidamo do 2030.

Indija je odlučila da, zbog povećane potražnje za električnom energijom, termoelektrane na ugalj ne prekidaju proizvodnju do 2030. godine, naveo je Rojters.

Agencija je imala uvid u saopštenje indijskog ministarstva energetike, koje je izdato nešto više od dve godine nakon donošenja uredbe o postepenom smanjenju upotrebe fosilnih goriva.

Indija je saopštila u maju prošle godine da planira da smanji proizvodnju energije iz najmanje 81 elektrane na ugalj tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeće četiri godine, ali plan nije uključivao gašenje nijedne od ukupno 179 elektrana na ugalj, a nije formalno postavila ni vremenski okvir za postepeno smanjivanje upotrebe uglja.

Indija, drugi najveći svetski potrošač, proizvođač i uvoznik uglja, nije ispunila svoj plan za povećanje proizvodnje obnovljive energije za gotovo trećinu u 2022. godini, a ugalj čini gotovo tri četvrtine indijske godišnje proizvodnje električne energije.

U Indiji je u januaru zabeležena rekordna potrošnja struje od čak 210,6 GV, prenela je britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.