Indeksi u Beogradu zabeležili pad

Izvor: B92, Beta, 11.Maj.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksi u Beogradu zabeležili pad

Beograd -- Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 pao je 0,35 odsto, dok je opšti indeks Belexline izgubio 0,12 odsto.

Promet je vredeo 54,15 miliona dinara (541.952 evra) od čega je više od polovine ostvareno u trgovini obveznicama. Učešće stranih investitora bilo je dvadesetak procenata u ukupnoj i 28 u trgovini akicijama pri čemu u kupovini akcija više od 37 a u prodaji 19 odsto.

Pupin telekom [PTLK], Metals banka [MTBN] i Jubmes banka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << [JMBN] pojeftinili su u kontinuiranoj trgovini akcijama po nešto više od tri procenta, Simpu [SMPO] je cena smanjena malo više, a Progresu [PRGS] malo manje od dva odsto.

Grupu dobitnika predvodi Jedinstvo Sevojno [JESV] rastom nešto većim od deset odsto, Vital [VITL] je poskupeo šest i po procenata, Imlek [IMLK] četiri i po, Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, procenat i po, a Meser Tehnogas [TGAS] nepun procenat.

Najviše se na kontinuiranom segmentu trgovalo akcijama AIK banke [AIKB], za 2,2 miliona dinara, a slede Metalac [MTLC], sa B Listinga, i Agrobanka [AGBN] sa po 1,4 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene hartijama Novog kolektiva [NKOL] realizovano je 5,59 miliona dinara a akcijama Aleve [ALVA] 3,87 miliona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.