Izvor: Glas javnosti, 04.Mar.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Henkel" povećao prodaju

BEOGRAD - Kompanija "Henkel" Srbija je prošle godine ostvarila prihod od prodaje od osam milijardi dinara, što je za 12,7 odsto više nego 2008. godine.

Predsednik kompanije "Henkel" Srbija Nenad Vuković izjavio je da su bez obzira na izazovnu 2009. godinu zadovoljni poslovanjem.

- U 2010. godini očekujemo još bolje rezultate i nastavak investicija u brendove - rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, prošle godine proizvodnja je u dve njihove fabrike u Kruševcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Inđiji iznosila oko 151.324 tone, što je u dinarima povećanje za 12,7 odsto. U ukupnoj proizvodnji u Srbiji, 53,74 odsto čine deterdženti, 27,94 odsto lepkovi i 18,32 odsto kozmetika.

On je naveo da je izvoz u 2009. godini u tonama povećan za 5,1 odsto i dodao da "Henkel" Srbija izvozi na tržišta od oko 18 zemalja i tu spadaju zemlje bivše Jugoslavije, Rumunija, Bugarska, Albanija, Grčka, Turska, Češka, Poljska, Švajcarska, Slovačka, Mađarska, Rusija i Austrija.

Nemački "Henkel" je u Srbiji prisutan od 2002. godine, kada je kupio kruševačku fabriku deterdženata "Merima", a 2007. kompanija je izgradila fabriku građevinskih lepkova u Inđiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.