Gubitak Croatia Airlinesa povećan za više od četiri puta

Izvor: Capital.ba, 27.Feb.2021, 09:32

Gubitak Croatia Airlinesa povećan za više od četiri puta

ZAGREB – Neto gubitak Croatia Airlinesa je, prema u petak objavljenim preliminarnim podacima, iznosio 358,2 miliona kuna (47,3 miliona evra) u 2020. godini, što je za preko četiri puta više u odnosu na gubitak od 79,4 miliona kuna (oko 10,5 miliona evra) zabilježen godinu ranije. izvor: Agencije Povećanje neto gubitka u odnosu na 2019. godinu je direktna posljedica smanjene potražnje za uslugama vazdušnog prevoza u uslovima pandemije korona virusa, što je uzrokovalo smanjenje kapaciteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i pad prometa putnika i tereta, navodi se u izvještaju Croatia Airlinesa, prenosi portal “Seebiz”. Broj letova je opao lani za 54 odsto (ili 15.380 letova), dok je broj prevezenih putnika pao za 72 procenta, odnosno za 1,56 miliona putnika. Smanjenje potražnje rezultiralo je manjim prihodima od putničkog saobraćaja za 1,06 milijardi kuna (više od 140,1 miliona evra) ili za 70 odsto u poređenju sa 2019. godinom. Kargo prevoz je pao za 32 procenta na godišnjem nivou, na ukupno 693 tone prevezenog tereta, što je rezultiralo i manjim prihodima za tri miliona kuna (396 hiljada evra), odnosno za 26 odsto. Ostali prihodi su bili veći za 56 odsto, pri čemu najveću stavku čini državna pomoć za naknadu štete uzrokovane pandemijom u iznosu od 88,5 miliona kuna (11,67 miliona evra).   Tanjug Чланак Gubitak Croatia Airlinesa povećan za više od četiri puta се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

BDP Slovenije prošle godine pao za 5,5 posto

Izvor: Capital.ba, 27.Feb.2021

FOTO: Pixabay LJUBLJANA – Prema prvim podacima zavoda za statistiku Slovenije, BDP ove zemlje je prošle godine realno opao za 5,5 posto. U posljednja tri mjeseca godine međugodišnji pad iznosio je 4,5 posto. Domaća potrošnja se značajno smanjila, a bilo je manje vanjske potražnje. Prema početnim...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.