Forbs: Todorić najbogatiji na Balkanu

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Todorić najbogatiji na Balkanu

Prema jajnovijoj rang listi Forbsa, najbogatilji čovek na Balkanu je vlasnik Agrokora Ivica Todorić.Drugu i treću poziciju zauzimaju slovenački milioner Sandi Češko, iz "Studija moderna Slovenija", i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić, prenosi Radio slobodna Evropa.Bogatstvo najbogatijeg na Balkanu, vlasnika Agrokora, koji posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, procenjuje se na 581,8 miliona evra, objavila je Radio slobodna Evropa.Kralj dušeka i TV prodaje, Sandi Češko, pedstavlja se kao milioner >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji nema sekretaricu, jahtu, ni vikendicu, a ipak prema Forbsu njegovo bogatstvo vredi oko 410,6 miliona evra, dok se bogatstvo prvog čoveka MK Grupe, Miodraga Kostića, procenjuje na oko 234 miliona evra.Kostićeva kompanija jedna je od najuspešnijih u Srbiji a u njenom sastavu posluje 36 povezanih preduzeća u oblasti poljoprivrede, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologijama i finansijama.Četvrti na listi Forbsa, s bogatstvom od 145,4 miliona evra je Emil Tedesći, vlasnik Atlantik grupe, koja posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji.Altalntik grupa je hrvtaska multinacionalna kompanija, koja poslovni uspeh gradi na brojnim brendovima kao što su Rosal, Argeta, Kokta, Cedevita, Smoki.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kostić, Hamović i Bogićević najbogatiji Srbi

Izvor: Press, 29.Maj.2013, 08:27

Na drugom mestu na "Forbsovoj" listi našao se slovenački milionar Sandi Češko, vlasnik "Studija Moderna Slovenija", a njegov imetak procenjuje se na 410, 6 miliona evra.. Bogićević, kao visoko rangirani, imao je 2011. godine prihod od 421,9 miliona evra, vlasnici "Viktorija grupe" te godine su...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.