Er Srbija korak bliže letu za SAD

Izvor: B92, 25.Nov.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija korak bliže letu za SAD

Srbija je na Konferenciji o pregovaranju u vazduhoplovstvu u Indoneziji, sa SAD postigla načelnu saglasnost o spornim odredbama sporazuma o vazdušnom saobraćaju

Uskoro se može očekivati potpisivanje tog sporazuma koji je jedan od koraka ka uvođenju letova Er Srbije do SAD, a koji se očekuje u drugoj polovini 2015. godine, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Dodaje se da je na Sedmoj ICAN konferenciji koja je održana od 17. do 21. novembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija usaglasila i parafirala devet novih sporazuma o vazdušnom saobraćaju i potpisala tri memoranduma o razumevanju.

Usaglašeni su i parafirani sporazumi o vazdušnom saobraćaju sa Marokom, Novim Zelandom, Singapurom, Saudijskom Arabijom, Bahreinom, Sejšelima, Republikom Korejom, Jordanom i Omanom, a potpisani Memorandumi sa Egiptom, Pakistanom i Vijetnamom.

U saopštenju se naglašava da su delegaciju Srbije na ICAN konferenciji činili predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.