Dulić: U Srbiji treba izgradi 50.000 jeftinih stanova

Izvor: Politika, 27.Sep.2010, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: U Srbiji treba izgradi 50.000 jeftinih stanova

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je da u Srbiji treba izgraditi 50.000 jeftinih stanova i da su u glavnom gradu potencijalne lokacije, pored Voždovca, na Miljakovcu i zemljište IMT-a na Novom Beogradu.

Dulić je kazao da je cilj da se porodicama sa prosečnim primanjima u Srbiji obezbedi da dođu do stana pod povoljnijim uslovima od tržišnih, kao i da su slični projekti jeftine stanogradnje, pored Beograda, planirani i u Novom Sadu, Čačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Nišu.

„Na Novom Beogradu, gde bi cena kvadrata bila ista ili niža (nego što je na prostoru bivše kasarne '4. juli' na Voždovcu - do 1.290 evra po kvadratu), imamo problem s imovinsko-pravnim odnosima, razgovaramo sa stečajnim upravnikom i ako postignemo dobru cenu zemljišta sledeće godine ćemo otvoriti gradilište”, naveo je ministar.

Dulić je u intervjuu za današnji broj lista „24 sata” kazao da se za oko 5.000 stanova koji će biti izgrađeni na Voždovcu prijavilo oko 8.000 ljudi i da će oni koji ne budu na toj lokaciji kupili stan moći da konkurišu za nove stanove koji će se graditi na Novom Beogradu.

Prvi koji su se prijavili za stanove na Voždovcu, prema njegovim rečima, imaće prednost, ali će biti važno da u roku od tri meseca reše odnos sa bankom ili plate stan u gotovini.

„Nije tačno da će kupci stanova morati da otplaćuju kredit sada, a da paralelno s tim čekaju 16 meseci da se zgrada završi i plaćaju kiriju. Banke su ponudile uslove u kojima kupci, kojima se odobrava kredit, potpisuju ugovor i postaju vlasnici stanova koji su u izgradnji, a ratu za kredit počinju da plaćaju kad stan bude gotov”, istakao je Dulić.

Tanjug

objavljeno: 27/09/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potreba

Izvor: RTV Pink, 27.Sep.2010

Dulić: U Srbiji treba izgradi 50.000 jeftinih stanova. . . Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je da u Srbiji treba izgraditi 50.000 jeftinih stanova i da su u glavnom gradu potencijalne lokacije, pored Vozdovca, na Miljakovcu i zemljište IMT - a na Novom Beogradu....

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.