Izvor: B92, 24.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojče ban pomaže Železnici

Beograd -- Vlada Srbije i nemačka državna železnička kompanija Dojče ban pripremaju dokument kkojim bi se definisala pomoć Dojče bana Železnici Srbije.

Dogovoreno je da dve strane pripreme i potpišu memorandum o razumevanju koji podrazumeva pomoć Dojče bana pri izradi master planova za rekonstrukciju naše železnice na Koridoru 10, kao i pružanje savetodavnih usluga u vezi sa poslovanjem srpskih železnica na operativnom nivou.

To je dogovoreno na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika i potpredsednika vlade Mirka Cvetkovića i Mlađan Dinkića i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića sa predstavnicima Dojče bana.

U vezi sa sprovođenjem tog memoranduma Vlada će formirati dve radne grupe, koje će učestvovati u izradi projekata neophodnih za rekonstrukciju železničkog Koridora 10.

Dojče ban je najveća železnica u Evropi, koja je prošle godine ostvarila godišnji profit od 2,5 milijarde evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.