Đelić: Uspeh pregovora sa MMF-om

Izvor: B92, Tanjug, 19.Maj.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Uspeh pregovora sa MMF-om

Beograd -- Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da očekuje da će ishod razgovora sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda biti pozitivan-

On je ocenio da su ti pregovori sada ozbiljniji nego što je to bio slučaj pre šest meseci i dodao da bi početkom sledeće nedelje, oko 24. maja, trebalo da budu saopšteni rezultati pregovora.

Đelić je rekao za Studio B da su tri ključne odluke ostavljene za sadašnje pregovore, a da se jedna od njih odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na to kada i u kom formatu i obimu se može očekivati odmrzavanje plata i penzija.

"To moramo uraditi tako što ćemo poštovati princip realnosti, da ne dajemo pare koje ne postoje", kazao je Đelić, dodavši da je tema pregovora i uskladjivanje penzija sa rastom zarada i to ne do 2012. godine nego i na srednji rok.

On je rekao da će biti reči i o budžetu za sledeću godinu kako bi se videlo da li će uspeti da se održi relativno nizak nivo budžetskog deficita kako se ne bi dogodilo da se sledeće godine moraju prodavati neka preduzeća u privatizaciji da bi se od tih prihoda dopunjavao budžet.

Na pitanje kada se očekuje da će građani osetiti da je kriza prošla, Đelić je ocenio da se to delimično očekuje krajem godine, ali da se najpre moraju postići dogovori sa MMF-om.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.