Daje dušu da bi dobio kredit

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daje dušu da bi dobio kredit

U vreme opšte ekonomske krize u svetu jedna firma u Letoniji klijentima nudi kredite koji kao jamstvo daju svoju dušu. Zainteresovani, od kojih se traži samo ime, pozvani su da dokument naslovljen "Ugovor" potpišu sledećim rečima: "Ovo je moja besmrtna duša".

Viktor Mirosičenko, predstavnik firme "Kontora", kaže da nikakav lovac na dugove neće biti angažovan u slučaju da ljudi ne vrate dug, niti će biti primene sile u bilo kom vidu.

"Šta da radimo ako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neki ne vrate dug? Oni jednostavno više neće imati dušu, to je sve", izjavio je on sedeći za računarom u svojoj skromnoj kancelariji i pokazujući svežanj novčanica kao dokaz o ozbiljnosti poslovanja, prenosi Rojters.

Najveća pozajmica koju je do sada firma "Kontora" dala iznosi 250 lata (358 evra). Dug treba da bude vraćen u roku od 90 dana uz dosta visoku kamatu. Od kako je firma počela sa radom, pozajmicu je uzelo oko 200 ljudi, izjavio je Mirosičenko.

Letonija je članica Evropske unije koja je najteže pogođena svetskom ekonomskom krizom. Nezaposlenost raste, banke odobravaju manje kredite, ali zato cvetaju male firme koje lako daju pozajmice.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.