DRI: Do 2010. odluka o prijavama

Izvor: B92, Beta, 08.Dec.2009, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRI: Do 2010. odluka o prijavama

Beograd -- Do kraja godine bi trebalo da bude poznato da li će biti podnete prijave zbog nepravilnosti utvrđenih prilikom revizije završnog računa budžeta za 2008. godinu.

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović kaže da za sada nije podneta nijedna prijava, pošto je još u toku analiza nepravilnosti utvrđenih revizijom budžeta, posle čega će biti pokrenute odgovarajuće zakonske mere.

On je objasnio da bi to moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podrazumeva prekršajne prijave, ili krivične prijave ako se utvrdi da je bilo krivičnih dela. Tamo gde je utvrđeno da nepravilnosti uočene revizijom mogu da se otklone, ministarstva će imati rok od 30 do 90 dana da to i učine, a ako to ne urade biće pokrenute odgovarajuće mere, rekao je Sretenović.

Sretenović je rekao i da očekuje da se DRI u narednoj godini obezbede bolji uslovi za rad, kako bi revizija budžeta za 2009. godinu bila obuhvatnija, kao i da bi mogla da se uradi revizija poslovanja lokalnih samouprava i javnih preduzeća, kao i finansiranja političkih stranaka iz budžeta.

On je objasnio da DRI nije mogla da da mišljenje na završni račun budžeta za 2008. godinu pošto revizijom, zbog nedovoljnih kapaciteta, nisu bile obuhvaćene sve budžetske pozicije, već samo 27 odsto. "Nismo imali dovoljan broj dokaza, nisu ispitane sve pozicije budžeta, da bismo mogli da damo mišljenje", precizirao je Sretenović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.