Izvor: B92, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi traže Zastavine varioce

Prag, Kragujevac -- Češka fabrika ČKD iz Kutne Hore zainteresovana za angažovanje bivših Zastavinih radnika metalske struke.

Fabrika ČKD bavi se proizvodnjom čeličnih komponenti za železnicu i zapošljava 2.300 radnika, prvenstveno je zainteresovana za varioce, ali je moguće angažovanje i radnika ostalih metalskih zanimanja, pošto joj trenutno nedostaje oko 200 kvalifikovanih radnika.

Predstavnici te fabrike već su razgovarali s prvih 45 bivših Zastavinih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnika o mogućnostima radnog angažovanja u Češkoj. Češka fabrika nudi radnicima iz Kragujevca platu od 650 do 950 evra, zavisno od stepena složenosti posla, uz mogućnost prekovremenog rada i dodatnog nagrađivanja.

Fabrika će radnicima koji prihvate ponudu obezbediti smeštaj, jedan topli obrok, troškove puta i povratka i troškove puta u zemlju na godišnji odmor.

Ugovorom ČKD i Zastave predviđeno je da kragujevačka strana pripremi neophodnu dokumentaciju, a češka fabrika jednomesečnu obuku za sticanje sertifikata za zemlje Evropske unije.

Planirano je da prva grupa Zastavinih varilaca počne da radi u proizvodnim pogonima ČKD početkom naredne godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.