Cene goriva u Srbiji miruju

Izvor: B92, 29.Jan.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene goriva u Srbiji miruju

Beograd -- Cene goriva u Srbiji poslednjih 15 dana miruju i u narednom periodu se ne očekuju velike oscilacije cena naftnih derivata, kažu u Udruženju benzinskih stanica.

Cene goriva u Srbiji su otprilike u nivou cena u regionu, poslednjih 15 dana miruju, a pre toga je bio jedan trend pojeftinjenja derivata, rekao je predsednik Udruženja benzinskih stanica Srbije Borisav Tatić.

Ušli smo u stabilan zimksi period, a na proleće, kada krene setva poljoprivrednih kultura, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekuje se veća potrošnja i tada bi moglo doći do blagog rasta cena goriva, ukazao je Tatić.

On je rekao da je poslednjih 10 dana zabeležen nedostatak dizela D-2 na mnogim pumpama naftnih kompanija, osim kod NIS-a.

Generalni direktor kompanije Petrobart Aleksandar Mileusnić kazao je da ne vidi razlog da cene goriva rastu u narednom periodu, istakavši da tome doprinosi i konkurencija na tržištu naftnih derivata koja je na prilično visokom nivou i koja "koči" rast cena goriva.

On je Tanjugu rekao da je u januaru zabeležen zabrinjavajući pad potrošnje naftnih derivata, koja je za 15 do 20 odsto manja u odnosu na januar prošle godine.

To je, prema njegovom mišljenju, posledica pada privrednih aktivnosti i životnog standarda u zemlji.

Cene evrodizela i benzina evropremijum BMB 95 kreću se oko 152 dinara po litru, domaćeg benzina premijum BMB 95 i dizela D-2 oko 146 dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cijene goriva u Srbiji miruju

Izvor: Capital.ba, 30.Jan.2013, 07:45

BEOGRAD, Cijene goriva u Srbiji posljednjih 15 dana miruju i u narednom periodu se ne očekuju velike oscilacije cijena naftnih derivata, kažu u Udruženju benzinskih stanica. Cijene goriva u Srbiji ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.