CG vs. Monako: Unaprediti saradnju

Izvor: B92, 20.Jun.2013, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG vs. Monako: Unaprediti saradnju

Podgorica -- Crna Gora i Monako opredeljene su da sarađuju, budući da one nisu samo prepoznatljive turističke destinacije, već i države sa velikim ekonomskim potencijalom.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović i princ Albert od Monaka su novinarima, nakon razgovora u rezidenciji predsednika Crne Gore na Cetinju, kao oblasti interesantne za saradnju posebno izdvojili turizam, održivi razvoj i kulturu.

Ova poseta je snažan doprinos sadržajnim i prijateljskim odnosima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crne Gore i Monaka , istakao je Vujanović.

On je najavio da će tokom posete princa Alberta biti potpisana dva važna ugovora - Okvirni sporazum o saradnji dve države i Protokol o saradnji u oblasti održivog razvoja.

Prvi sporazum je temeljni ugovor o saradnji dve države u svim oblastima od ekonomije, kulture, preko turizma do zaštite životne sredine, a drugi ugovor treba da afirmiše saradnju u oblasti održivog razvoja, odnosno omogući da Crna Gora iskoristi brojna iskustva Monaka u toj oblasti ,kazao je on.

Vujanović je najavio da će biti potpisan i ugovor o saradnji privrednih komora dve države, što će biti dobra osnova za unapređenje ekonomskih odnosa.

Taj ugovor biće osnov za zajedničko učešće na bizniz forumima i zajmovima, odnosno zajedničke aktivnosti u promociji naših privrednih povezanosti , rekao je crnogorski predsednik.

Princ Albert kazao je da između Monaka i Crne Gore postoji širok prostor za unapređenje saradnje.

Monako i Crna Gora imaju mnogo zajedničkih ciljeva u oblastima ekonomije, turizma i saštite životne sredine , istakao je on.

Princ Alberta od Monaka sastaće se u Podgorici i sa premijerom Milom đukanovićem i predsednikom crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapićem.

U glavnom gradu Crne Gore predstavnici vlada dve države potpisaće Okvirni sporazum i Protokol o saradnji u oblasti održivog razvoja.

Princ Alberta od Monaka već je posetio Crnogorsko primorje, a najavljeno je da će obići i Nacionalni park Durmitor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CG vs. Monako: Unaprediti saradnju

Izvor: B92, 20.Jun.2013

Podgorica -- Crna Gora i Monako opredeljene su da sarađuju, budući da one nisu samo prepoznatljive turističke destinacije, već i države sa velikim ekonomskim potencijalom...Crnogorski predsednik Filip Vujanović i princ Albert od Monaka su novinarima, nakon razgovora u rezidenciji predsednika Crne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.