Bugarin: Spor oporavak privrede

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarin: Spor oporavak privrede

Kraljevo -- Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin kaže da priliv sredstava u republički budžet nije rezultat značajnog oživljavanja privrednog rasta.

"Rast nije rezultat ni oporavka pojedinih privrednih grana i bolje finansijske discipline. Brži oporavak beleže sektori finansijskog posredovanja, saobraćaja i telekomunikacija, a u prva dva meseca nastavljen je trend rasta izvoza", kaže Bugarin.

„Ipak, nije došlo do nekog spektakularnog pomaka, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatram da je bolje punjenje budžeta rezultat i veće finansijske discipline, koja je izraženija kod onih koji i inače plaćaju obaveze, dok su mnogi i dalje u zoni sive ekonomije", rekao je Bugarin.

On je ocenio da je srpskoj privredi neophodan nov koncept industrijalizacije zasnovan na proizvodnji dobara namenjenih izvozu, a ne prvenstveno domaćoj tražnji, koja u ukupnoj tražnji učestvuje sa čak 80 odsto.

Bugarin je ocenio da su za ovu svojevrsnu reindustrijalizaciju neophodne podsticajne mere države. „Imali smo devastaciju srpske privrede više od dve decenije i tranziciju koja traje najduže na svetu, pa se izgubio osećaj za realan biznis u velikim industrijskim kompleksima", rekao je Miloš Bugarin.

On smatra da je neophodno povezivanje reprocelina i u Srbiji i u regionu da bi se moglo odgovoriti zahtevima ino-tržišta i količinom, cenom i kvalitetom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bugarin: Spor oporavak privrede

Izvor: Capital.ba, 30.Mar.2011

KRALJEVO, Predsjednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin kaže da priliv sredstava u republički budžet nije rezultat značajnog oživljavanja privrednog rasta. „Rast nije rezultat ni oporavka pojedinih privrednih grana i bolje finansijske discipline. Brži oporavak bilježe sektori finansijskog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.