Izvor: RTS, 13.Jun.2021, 12:51

Brnabić: Neka Kurti već jednom tuži, umesto što stalno preti

Neka Aljbin Kurti već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči progovaračke napore, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.
Ana Brnabić je, u intervjuu za TV Prva, ocenila da je premijer privremenih prištinskih institucija "ideološki fanatik" i da se "sve što smo predviđali da će se događati ako Kurti bude predstavljao Prištinu u dijalogu, pokazalo kao tačno".

"Preti Srbiji tužbom za genocid. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Neka ga, neka preti, ali hajde da vidimo šta ima da kaže u toj tužbi, a mi ćemo da dokažemo šta se zaista dogodilo", poručila je Brnabićeva.
Ona je dodala da Kurti na svakom sastanku "pravi cirkus" i podsetila da je on javno rekao kako mu dijalog nije prioritet.
"Mi smo znali šta se sprema i koliko će biti teško, ali smo uvereni i dalje da je dijalog važan za bezbednost i razvoj regiona Zapadnog Balkana", ukazala je premijerka.
Na pitanje da li je moguće da se u Srbiji postigne konsenzus o pristupu rešavanju pitanja Kosova i Metohije, ona je rekla da "nema nadu" da će se tako nešto dogoditi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Neka Kurti već jednom tuži, umesto što stalno preti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2021

Neka Aljbin Kurti već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči pregovaračke napore, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić...Ona je, u intervjuu za TV Prva, ocenila da je premijer privremenih prištinskih institucija - "ideološki fanatik" i da "sve što smo predviđali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SAV BESMISAO KURTIJEVOG CIRKUSA! Brnabić nikad oštrija: Nek se spremi IDEOLOŠKI FANATIK - Srbija se ne boji

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021

Premijerka Srbije istakla je da smatra da konsenzus sa Prištinom nije moguć..Neka Aljbin Kurti već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči progovaračke napore, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić...Ona je, u intervjuu za TV Prva, ocenila da je premijer privremenih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.