Borisov: Gas iz Bugarske u Srbiju do maja 2020. godine VIDEO

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisov: Gas iz Bugarske u Srbiju do maja 2020. godine VIDEO

Beograd -- Gas iz Turskog toka poteći će kroz Bugarsku ka Srbiji do maja 2020. godine.

Kada mi uradimo naš deo posla, a vi vaš, sa našim gasovodima, auto-putevima i prugama - napravićemo biznis. I država Srbija i država bugarska uzimaće takse, za Prvu TV rekao je premijer Bugarske Bojko Borisov.

Prema njegovim rečima, gasovod se pravi pet kilometara dnevno.

Borisov je naglasio, ukoliko dođe do gasne krize, kako se najavljuje, Bugarska ima ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Rusijom do 2030. godine za isporuku gasa do Turske. Takođe, Bugarska može da transportuje i gas iz drugih država, tako da će, kako je naveo, zajedno sa Srbijom snabdevati celu Evropu.

Premijer Bugarske se osvrnuo i na važnost putne, železničke i digitalne infrastrukture. Na otvaranju Istočnog kraka Koridora 10, nije krio zadovoljstvo zato što se i njegova zemlja auto-putem povezala sa centralnom Evropom.

"Koridor 10 počeo je da se gradi 1970. godine. Međutim, Bugarska ga namerno tada nije gradila. Zbog tadašnje političke situacije, gvozdene zavese, to je bio svojevrstan Berlinski zid. To se sada menja", rekao je Borisov.

Prema njegovim rečima, put koji je uradila Srbija, veoma je značajan za Bugarsku. Pogotovo za luke Varna i Burgas.

"Povezujemo se sa zapadnom Evropom", rekao je Borisov.

Premijer Bugarske je u toku intervjua osvrnuo i na putnu infrastrukturu Bugarske, naglasivši da je kod njih auto-put besplatan za bugarske državljanje. Oni sada završavaju poslednje deonice Koridora 10.

Borisov se osvrnuo na posetu Aleksandar Vučića Sofiji sledeće nedelje.

"Vučić će moći da se uveri kako brzo teku radovi na izgradnji auto-puta napreduju i kod nas", rekao je Borisov.

Prema njegovim rečima, roba iz Srbije do bugarskih luka može da se transportuje i železnicom.

"Stare granične prelaze menjamo i oni će ubuduće biti širi. Imaćemo brze trake, za brži transport robe i ljudi", rekao je Borisov.

Borisov je rekao da Srbija i Bugarska sada gledaju u budućnost, prave puteve, železnicu, unapređuju digitalnu infrastrukturu.

Više u video-prilogu:
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GAS IZ BUGARSKE U SRBIJU DO MAJA 2020. Borisov: "Napravićemo biznis, obe zemlje će uzimati takse"

Izvor: Blic, 11.Nov.2019

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da će gas iz Turskog toka poteći kroz Bugarsku ka Srbiji do maja 2020.godine.

Nastavak na Blic...

U maju iduće godine otvaranje “Turskog toka”

Izvor: Capital.ba, 11.Nov.2019

BEOGRAD, Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da bi u maju iduće godine sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem trebalo da otvori gasovod “Turski tok” kroz Bugarsku do Srbije. Borisov je naveo da će uskoro Vučić doći u Sofiju da vidi kako napreduje izgradnja gasnog toka. On je rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.