BiH nedostaje 30.000 radnika

Izvor: Capital.ba, 23.Mar.2023, 11:20

BiH nedostaje 30.000 radnika

SARAJEVO – BiH nedostaje gotovo 30.000 radnika različitih profila, a ova radna mjesta sve češće popunjavaju radnici iz Indije, Pakistana, Šri Lanke, Bangladeša, Kine, ali i zemalja regiona, podaci su nadležnih institucija. FOTO: Pixabay Agencija za rad i zapošljavanje BiH je u prvih šest mjeseci prošle godine strancima izdala 1.270 radnih dozvola, što je za 274 više u odnosu na isti period 2021. Najviše radnih dozvola u ovom periodu izdato je za direktore i rukovodioce u preduzećima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << više od 350, dok je 40 dozvola izdato za profesore i predvače, piše “Dnevni avaz”. Sarajevski dnevnik dodaje da će, prema rezultatima ankete koju su među poslodavcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH provele službe za zapošljavanje, ove godine najveća potražnja biti za prodavcima, CNC operaterima, krojačima, armiračima i tesarima. Od 1.380 anketiranih poslodavaca, njih 57,2 odsto iskazalo je potrebu za zapošljavanjem novih radnika. Чланак BiH nedostaje 30.000 radnika се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

BiH nedostaje skoro 30.000 radnika

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2023

SARAJEVO - BiH nedostaje gotovo 30.000 radnika različitih profila, a ova radna mjesta sve češće popunjavaju radnici iz Indije, Pakistana, Šri Lanke, Bangladeša, Kine, ali i zemalja regiona, podaci su nadležnih institucija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.