Besplatni let za one koji stoje

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni let za one koji stoje

Putnici koji koriste linije niskobudžetne avio-kompanije "Rajaner" mogli bi uskoro da putuju besplatno – ukoliko stoje tokom leta. Šef "Rajanera" Majkl O’Liri planira da na nekim linijama izbaci nekoliko zadnjih sedišta u avionu, pišu "Skaj Njuz".

Putnici bi mogli da sede na barskim stolicama ili da stoje, na letovima koji traju manje od sat i po.

"Možda ćemo izvaditi pet ili šest redova i reći putnicima: ‘Želite li da stojite? Ako je odgovor da, možete >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da putujete besplatno’", izjavio je O’Liri.

"Ovo nije ništa drugačije od vozova, u kojima hiljade ljudi nema mesta pa stoje između redova, a to je redovna pojava i u metrou".

Njegova kompanija zatražila je od "Boinga" da razmotri mogućnosti pretvaranja svojih aviona u novu flotu, sa "vertikalnim" sedištima.

Zeleno svetlo za ovakvu akciju "Rajanera" treba da daju Irske vazdušne vlasti.

"Rajaner" je do sada predložio više izmena kako bi očuvao svoj kapital. Takozvani "porez na debljinu", naplaćivanje skuplje karte za let gojaznim putnicima, naišlo je na nepopularni odjek u javnosti, kao i inicijativa da se smanji broj toaleta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.