Austrijanci strahuju za penzije

Izvor: B92, 30.Okt.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci strahuju za penzije

Beč -- Austrijanci veruju da će im penzije biti daleko manje nego što im pripada, pokazuje istraživanje bečkog ekonomskog nedeljnika "Trend".

Samo jedan odsto Austrijanaca je uveren da će državna penzija biti viša od aktuelnih propisa, a na drugoj strani čak 57 odsto je mišljenja da će dobiti manju penziju.

Posebno skeptični su mladi ispod 30 godina, od kojih 75 odsto veruje da će na kraju njihovog radnog veka penzije biti daleko manje nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sada slučaj. Da bi zatvorili tu "rupu" mladi Austrijanci, u većoj meri nego prethodne generacije, koriste i ulaganja za obezbedjivanje standarda u starosti.Tako 26 odsto Austrijanaca smatra ulaganje u nekretnine najboljom merom za obezbedjivanje za starost.

Istovremeno je u padu omiljeni oblik štednje - štedna knjižica, za koju se odlučuje svega 14 odsto građana.

Istraživanje bečkog nedeljnika "Profil" pokazuje da 52 odsto Austrijanaca kaže da im ostaje mesečno manje para za štednju nego prošle godine.

Dodatnih 27 odsto tvrdi da ni ove, a ni prošle godine nije moglo ništa uštedeti od svojih primanja, a samo 9 odsto Austrijanaca je mišljenja da im je ove godine ostalo novca za štednju.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrijanci strahuju za penzije

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2012

BEČ, Austrijanci vjeruju da će im penzije biti daleko manje nego što im pripada, pokazuje istraživanje bečkog ekonomskog nedjeljnika „Trend“. Samo jedan odsto Austrijanaca je uvjeren da će državna penzija ..

Nastavak na Capital.ba...

Austrijance brinu penzije, ali i sve manje štede

Izvor: Kamatica.com, 30.Okt.2012

Austrijanci veruju da će im penzije biti daleko manje nego što im pripada. Samo jedan odsto Austrijanaca je uveren da će državna penzija biti viša od aktuelnih propisa, a na drugoj strani čak 57 odsto je mišljenja da će dobiti manju penziju..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.