Antić: Radovi na novom mostu kod Šapca teku po planu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 16:55

Antić: Radovi na novom mostu kod Šapca teku po planu

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da radovi na mostu preko Save, u okviru brze saobraćajnice i autoputa Ruma - Šabac - Loznica, uprkos krizi koju je izazvao virus korona, teku prema utvrđenom planu.

Antić je danas obišao radove na budućem mostu sa direktorom kompanije "Azvirt" u Srbiji Muratom Tuhogluom i predstavnicima Stručnog nadzora kako bi se upoznao sa dinamikom radova i daljim planovima izgradnje mosta, saopšteno je iz Koridora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Novi direktor Koridora je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima koji se odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom i naglasio da je neophodno poštovanje utvrđenih rokova, kao i maksimalno angažovanje svih učesnika u tom projektu.

"Radovi na projektu izgradnje mosta preko Save teku prema utvrđenom planu, zahvalni smo izvođaču radova, našem partneru, kompaniji "Azvirt" iz Azerbejdžana i direktoru Tuhogluu", rekao je Antić.

Direktor je, nakon obilaska radova, održao radni sastanak u prostorijama gradilišnog kampa i naglasio snažnu podršku tom projektu od državnog značaja, koju pružaju predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Antić je izrazio spremnost za maksimalno lično angažovanje i u tom smislu najavio održavanje sastanaka na nedeljnom nivou sa svim učesnicima na tom projektu.

Do sada je završeno 300 šipova, 13 naglavnih greda i sedam stubova, a u toku je postavljanje skele i oplate za izradu rasponske konstrukcije.

Planirana dužina mosta preko Save je 1361 metar, biće fundiran na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova.

Glavni raspon između stubova S6 i S7, na osnovu dimenzija plovidbenog puta, iznosi 155 metara, što predstavlja najveći i najzahtevniji raspon za izvođenje.

Podsećanja radi, komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoputu Ruma - Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac - Loznica, zaključen je 19.11.2019.

Ukupna dužina te saobraćajnice je 77 km, a planirana je izgradnja ukupno 56 objekata od čega 54 mosta i dve petlje.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.