Ðaci sakupili više od pet tona sekundarnih sirovina

Izvor: Vesti.rs, 26.Apr.2012, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðaci sakupili više od pet tona sekundarnih sirovina



BEOGRAD, 25. aprila (Tanjug) - Više od 2.500 đaka osnovnih škola na teritoriji opština Žabari, Žagubica, Malo Crniće i Kučevo učestvovalo je povodom Dana planete Zemlje u akciji prikupljanja sekundarnih sirovina i reciklažnog materijala koja se danas završila.

U trodnevnoj akciji, sakupljeno je više od pet tona različitih sekundarnih sirovina - kartona, PET boca i limenki - koje su predate na reciklažu i koje, kako se navodi u saopštenju Kompanije A.S.A. EKO samim tim neće završiti u prirodi kao otpad.

Ta kompanija, koja je pruzela prikupljene sekundarne sirovine, obezbedila je donacije za škole čiji su učenici prikupili najviše materijala.

"Škola je mesto u kome deca treba da usvajaju ispravne životne navike i uz pomoć svojih nastavnika steknu odgovornost prema planeti na kojoj živimo. Verujemo da je to pravi put razvijanja svesti stanovnika o važnosti čiste i zdrave životne sredine", poručili su iz Kompanije A.S.A. EKO.






Povezane vesti

.A.S.A. nagradila škole povodom Dana planete Zemlje

Izvor: Ekologija.rs, 27.Apr.2012, 11:09

U trodnevnoj ekološkoj akciji, sakupljeno je više od 5 tona različitih sekundarnih sirovina - kartona, PET boca i limenki - koje su predate na reciklažu

Nastavak na Ekologija.rs...