Zbog vrućina i mogućeg nevremena upozorenja u Hrvatskoj

Izvor: Beta, 01.Avg.2021, 15:28

Zbog vrućina i mogućeg nevremena upozorenja u Hrvatskoj

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske je danas izdao "crveno upozorenje" zbog izuzetno visoke temperaturu u oblasti Splita, dok su zbog vrućine i mogućnosti nevremena izdata "narandžasta upozorenja" za više oblasti na severnom Jadranu i u središnjoj Hrvatskoj.U oblasti Splita se očekuje vrlo topla noć i vrlo vruć dan, a maksimalna temperatura popeće se iznad 35 stepeni Celzijusa, prenela je agencija HINA."Preduzmite mere, očekuju se ekstremno visoke temperature! Zaštitite sebe, decu i starije! Postupajte prema savetima nadležnih! Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama", piše u upozoprenju meteorologa."Narandžasta upozorenja" izdata su za područja osječke, gospićke, riječke, kninske i dubrovačke oblasti.U oblasti Osjeka je uz vrlo vruć dan s maksimalnim temperaturama iznad 36 stepeni, moguće lokalno grmljavinsko nevreme. U oblasti Gospića očekuju se olujni udari jugozapadnog vetra brzine veće od 55 kilometara na sat. Moguće je i grmljavinsko nevreme, pre svega u Gorskom kotaru. U oblasti Rijeke, uz visoke temperature, mogući su jak vetar i grmljavinsko nevreme.U oblastima Knina i Dubrovnika očekuje se "vrući talas", u kninskom kraju i iznad 36 stepeni.U oblasti Zagreba na snazi je "žuto upozorenje" jer su mogući olujni udari vetra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

RHMZ IZDAO DVA UPOZORENJA: Kiše i pljuskovi pogodiće ovaj deo Srbije, na jugu i istoku i dalje PAKLENE VRUĆINE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 08:25

Posle nedelju dana tropskih vrućina, u Srbiji je konačno osvežilo ovog jutra. Ipak, u pojedinim delovima zemlje, i dalje se očekuju visoke temperature...Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) zbog toga je izdao upozorenje za područje južne i istočne Srbije, koje važi do srede...- Do 4. avgusta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.