Vujović: Do kraja godine u Novom Pazaru će biti zasadjeno 40.000 novih sadnica

Izvor: Beta, 19.Maj.2021, 16:28

Vujović: Do kraja godine u Novom Pazaru će biti zasadjeno 40.000 novih sadnica

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je danas da će do kraja godine u Novom Pazaru biti zasadjeno 40.000 novih sadnica u sklopu projekta pošumljavanja."Ovo je jedan od načina da skrenemo pažnju i podignemo svest o zaštiti životne sredine. Novi Pazar ima problem sa prekomernim zagadjenjem, pre svega u grejnoj sezoni, i zato je ministarstvo, pored pošumljavanja, sufinansiralo i zamenu kotlarnice u sportskoj hali 'Pendik', koja će dobiti dva nova kotla na pelet, a ceo projekat je vredan oko 5,5 miliona dinara", rekla je ministarka, a preneo njen kabinet.Tokom posete tom gradu, Vujović je obišla i nesanitarnu deponiju koja je, po njenim rečima, "jedan od najvećih problema" kome je neophodna popravka."Sa gradonačelnikom sam razgovarala o skorom zatvaranju ove deponije. Projekat postoji iz 2012. godine, ali je potrebna njegova revizija, kojom će biti definisano fazno zatvaranje deponije", kazala je ona.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujović u Novom Pazaru: Najvažnije je smanjenje aerozagađenja

Izvor: Danas, 19.Maj.2021

Jedan od najvažnijih zadataka Ministarstva za zaštitu životne sredine i lokalne samouprave, ne samo u Novom Pazaru, već u celoj Srbiji je smanjenje aerozagađenja – rekla je danas u Novom Pazaru ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.