Vatrogasci u Kaliforniji i dalje se bore protiv šumskog požara

Izvor: Beta, 26.Jul.2021, 08:18

Vatrogasci u Kaliforniji i dalje se bore protiv šumskog požara

Više od 5.400 vatrogasaca i dalje je mobilisano u gašenju velikog požara u američkoj saveznoj državi Kaliforniji koji besni od sredine jula, javila je agencija Frans pres.Iznad požara, čije je gašenje otežano zbog visoke temperature, poslednjih dana su se pojavili toplotni oblaci, koji podstiču munje i vetrove, i dodatno širenje plamena.Lokalne vlasti procenjuju da je vatra uništila više od 73.000 hektara vegetacije i da je oko 20 odsto požara pod kontrolom, prenela je agencija AP.Kalifornijske vlasti proglasile su vanredno stanje u nekoliko ugroženih okruga.Nema izveštaja o žrtvama.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki požar u Kaliforniji gasi 5.400 vatrogasaca

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2021

Više od 5.400 vatrogasaca je mobilisano u gašenju velikog požara u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, javila je agencija Frans pres.

Nastavak na N1 televizija...

U požaru na Sardiniji izgorelo više od 20.000 hektara zemlje

Izvor: Danas, 26.Jul.2021

U požaru u provinciji Oristano na Sardiniji izgorelo je više od 20.000 hektara zemlje, a 1.500 ljudi nije moglo da pristupi svojim domovima zbog čega je na ostrvu proglašeno vanredno stanje, javila je agencija ANSA.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.