U Gornjem Milanovcu uvedene restrikcije vode, u Lučanima apeluju da je racionalno troše

Izvor: Beta, 29.Jul.2021, 12:48

U Gornjem Milanovcu uvedene restrikcije vode, u Lučanima apeluju da je racionalno troše

U Gornjem Milanovcu uvedene su restrikcije vode, a u Lučanima je upućen apel gradjanima da vodu racionalno troše kako ne bi bile uvedene restrikcije, saopštile su danas opštinske uprave."Pošto molbe Javnog komunalnog preduzeća za racionalno trošenje vode nisu donele očekivane rezultate, a usled loše hidrološke situacije i smanjenja isporuke vode sa regionalnog vodosistema 'Rzav' iz Arilja, došlo je do ugrožavanja sistema vodosnabdevanja", navodi se u saopštenju opštinske uprave Gornjeg Milanovca.U okviru restrikcije u Gornjem Milanovcu, zabranjeno je korišćenje vode iz gradskog vodovoda za pranje ulica, trotoara, automobila, zalivanje bašta, dvorišta i zasada voća i povrća.Kako su najavili, restrikcije vode u Gornjem Milanovcu trajaće sve do poboljšanja hidrometeoroloških uslova.Opštinska uprava će u narednom periodu sprovoditi kontrolu primene mera restrikcije i kažanjavati gradjane koji se ne budu pridržavali mera.Štab za vanredne situacije opštine Lučani apelovao je na gradjane da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja reke Rzav, sa koje se snabdevaju vodom, isključivo je koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje, kako ne bi došlo do višečasovnih restrikcija."U Javnom komunalnom preduzeću 'Komunalac Lučani' zabeležena je enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće. Bazeni za vodu su na minimumu. Ukoliko se ovakav trend nerazumne potrošnje nastavi, narednih dana Lučani ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Gornjem Milanovcu uvedene restrikcije vode, u Lučanima apeluju da je racionalno troše

Izvor: Danas, 29.Jul.2021

U Gornjem Milanovcu uvedene su restrikcije vode, a u Lučanima je upućen apel građanima da vodu racionalno troše kako ne bi bile uvedene restrikcije, saopštile su danas opštinske uprave.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.