U Francuskoj prvi veliki šumski požar u ovoj godini

Izvor: Beta, 17.Apr.2023, 08:56

U Francuskoj prvi veliki šumski požar u ovoj godini

Oko 950 hektara vegetacije pogođeno je na jugozapadu Francuske, na Pirinejima, prvim velikim požarom u ovoj godini, a vatra je "prešla granicu sa Španijom", saopštile su danas francuske vlasti.Oko 300 ljudi koji su evakuisani u nedelju posle podne, mogli su da se vrate svojim kućama, navela je lokalna policijska prefektura i dodala da požar još nije ugašen ali je situacija pod kontrolom.Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin) će danas posetiti pogođeno područje gde je upućeno 500 vatrogasaca.Suša u istočnom delu Pirineja, povezana s globalnim zagrevanjem, prouzrokovala je nestašice vode za piće u nekoliko sela od petka, a poljoprivrednici se plaše za opstanak svojih useva.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj prvi veliki šumski požar u ovoj godini

Izvor: Danas, 17.Apr.2023

Oko 950 hektara vegetacije pogođeno je na jugozapadu Francuske, na Pirinejima, prvim velikim požarom u ovoj godini, a vatra je "prešla granicu sa Španijom", saopštile su danas francuske vlasti.

Nastavak na Danas...

Vatra na granici Španije i Francuske uništila hiljadu hektara šume

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2023

Šumski požar uništio je gotovo 1.000 hektara zemlje na granici Španije i Francuske u posljednja dva dana, rekli su zvaničnici. Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin izjavio je da je požar, koji je prvi veći u Francuskoj ove sezone, stavljen u ponedjeljak rano ujutro pod kontrolu, ali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.