Tropska oluja Umberto formira se u blizini Bahama

Izvor: Beta, 14.Sep.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tropska oluja Umberto formira se u blizini Bahama

Tropski ciklon u blizini Bahama ojačao je do nivoa tropske oluje nazvane Umberto, saopštio je Nacionalni centar SAD za uragane, preneo je danas Glas Amerike (Voice of America - VOA).Upozorenje na tropsku oluju na snazi je na severozapadnim Bahamima, uklučujući i ostrvo Andros, što znači da se očekuju uslovi tropske oluje negde u oblasti u kojoj je izdato upozorenje u narednih 36 sati.Agencija je navela da se oluja kreće ka severoistoku brzinom od gotovo devet kilometara na sat, uz očekivanje da će se okrenuti ka smeru sever-severozapad do nedelje.Predvidja se da će oluja danas proći veoma blizu severozapadnih Bahama, ali da neće stići do istočne obale američke savezne države Floride pre nedelje ili početka naredne sedmice.Agencija je navela da oluja nosi vetrove maksimalne brzine od 65 kilometara na sat i dodaje da se predvidja postepeno jačanje oluje, koja bi mogla da postane uragan za dva do tri dana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bahami ponovo na udaru oluje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Sep.2019

Tropska oluja Umberto pogodila je u subotu Bahame noseći obilnu kišu i jak vjetar, a meteorolozi predviđaju da će prerasti u uragan do kraja vikenda, prenosi Rojters. Očekuje se će ova oluja kasnije pogoditi istočnu obalu američke države Florida, a zatim preći na Atlantik početkom naredne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.