Sutra akcija Spasimo beogradske vrapce

Izvor: Beta, 06.Jun.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra akcija Spasimo beogradske vrapce

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poziva gradjane da se priključe sutrašnjoj akciji "Spasimo beogradske vrapce"."Ne zaboravimo da vrabac, simbol Beograda, jeste i naš prvi komšija", piše u današnjem pozivu, te, pošto je "uvek lepo pomoći komšijama, pozivamo da nam se priključite u četvrtak, 7. juna, u 12 časova".Tada će kućice za vrapce sa hranilicama postaviti predstavnici Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, zajedno sa zaposlenima francuske kompanije za proizvodnju pića "Perno Rikar Srbija".U Beogradu je, kao i u drugim gradovima sveta, primetno opala brojnost vrabaca zbog promena u njihovom  staništu, zbog stila izgradnje objekata, smanjenja broja domaćih životinja čiju su hranu koristili vrapci, zbog zagađenja, konkurencije gradskih golubova, ukazuje ovo društvo.Zato je kompanija "Perno Rikar Srbija" ove godine odlučila da organizuje akciju "Spasimo beogradske vrapce" i da obezbedi kućice sa hranilicama, koje će njeni zaposleni postaviti na devet mesta u gradu.Ta kompanija po osmi put organizuje godišnji "Dan odgovornosti" kada se njenih 18.500 zaposlenih širom sveta angažuje u više od 100 lokalnih društvenih akcija. Oni će tako ove godine pomoći i sove u Argentini, leptire u Indiji, posadiće drveće i grmlje, čistiće reke, jezera i plaže.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sutra akcija Spasimo beogradske vrapce

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2018

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poziva građane da se priključe sutrašnjoj akciji "Spasimo beogradske vrapce"..."Ne zaboravimo da vrabac, simbol Beograda, jeste i naš prvi komšija", piše u današnjem pozivu, te, pošto je "uvek lepo pomoći komšijama, pozivamo da nam se priključite...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.