Slonovi stigli do kineskog grada sa sedam miliona stanovnika

Izvor: Beta, 03.Jun.2021, 09:02

Slonovi stigli do kineskog grada sa sedam miliona stanovnika

 Krdo slonova iz rezervata kod kineske granice sa Laosom i Mjanmarom sinoć je stiglo do okoline Kunminga, grada od sedam miliona stanovnika u provinciji Junan, javila je Sinhua. Oko 15 slonova, medju kojima tri mladučenta, napustilo je polovinom aprila rezervat u Sišuangbani i krenulo prema severu. Slonovi su prešli 500 kilometara otkako su napustili rezervat. Televizija je prenela snimke slonova koji se noću kreću kroz gradove i zastaju kod kukuruznih polja da bi jeli. Slonovi su prošle nedelje ispraznili jedan rezervoar s vodom a od početka puta uništili su oko 56 hektara useva vrednih oko 6,8 miliona juana (870.000 evra).  Vlasti pokušavaju da slonove namame hranom i blokiranjem autoputeva.Zoolozi ne razumeju šta je navelo slonove da napuste rezervat.Slonovi su zaštićene životinje u Kini i isključivo žive u turističkom i tropskom delu Sišuangbane.  

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Slonovi stigli do kineskog grada gde živi sedam miliona stanovnika

Izvor: N1 televizija, 03.Jun.2021

Krdo slonova iz rezervata kod kineske granice sa Laosom i Mjanmarom je stiglo do okoline Kunminga, grada od sedam miliona stanovnika u provinciji Junan, javila je Sinhua.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.