Sedam crnih nosoroga stradalo u Keniji prilikom premeštanja u nacionalni park

Izvor: Beta, 13.Jul.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam crnih nosoroga stradalo u Keniji prilikom premeštanja u nacionalni park

Sedam crnih nosoroga, kritično ugrožene vrste, nije preživelo pokušaj premeštanja iz Najrobija u nacionalni park udaljen nekoliko stotina kilometara, izjavio je neimenovani kenijski zvaničnik.On je kao razlog njihove smrti naveo "nemar".Poznata kenijska aktivistkinja za zaštitu životne sredine Paula Kahumbu nazvala je "potpunom katastrofom" gubitak sedam crnih nosoroga.Kenijska služba za divlje životinje navela je ranije da prebacivanje nosoroga u nacionalni park ima za cilj rast njihove populacije.Organzacija koja je do sada izvela brojna uspešna premeštanja životinja, nije saopštila kako su nosorozi stradali.Radnici afričkih službi naporno rade na zaštiti crnih nosoroga od lovokradica koji ih ubijaju zbog velike vrednosti roga na crnom tržištu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KATASTROFA U KENIJI: 7 crnih nosoroga stradalo tokom premeštanja u nacionalni park

Izvor: Kurir, 13.Jul.2018

Sedam crnih nosoroga, kritično ugrožene vrste, nije preživelo pokušaj premeštanja iz Najrobija u nacionalni park udaljen nekoliko stotina kilometara, izjavio je neimenovani kenijski zvaničnik.

Nastavak na Kurir...

Kenija: Uginulo osam nosoroga, uzrok trovanje solju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2018

Osam crnih nosoroga, kritično ugrožene vrste sisara, uginulo je u Keniji, nakon što je državna služba za divlje životinje pokušala da ih prebaci iz jednog u drugi nacionalni park, saopštio je danas ministar turizma Nadžib Balala...Kako je naveo u saopštenju, prvi rezultati istrage, koju je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.