Rasipništvo u Novom Sadu: Načelnica za ekologiju ima osam pomoćnika

Izvor: Ekologija.rs, 10.Okt.2014, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasipništvo u Novom Sadu: Načelnica za ekologiju ima osam pomoćnika

Načelnici gradskih uprava za zaštitu životne sredine, komunalne delatnosti i urbanizam ubedljivi su rekorderi po broju pomoćnika.

Sudeći po Informatorima o radu uprava, načelnica Uprave za zaštitu životne sredine, Marinela Zagorac, zapošljava jednog zamenika i šest pomoćnika. Plate im se kreću od 76.000 do 112.000 dinara.

Njena koleginica, Ljubica Mijatović – Topalov, koja vodi Upravu za komunalne delatnosti, ima jednog pomoćnika više, a njihova plata nije ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << 83.000 dinara. Rekorder je Miloš Egić, načelnik Uprave za urbanizam kome pomaže čak deset ljudi: jedan zamenik i čak devet pomoćnika. Njihove plate su od 76.000 do 95.000 dinara.

Na ovaj način troje šefova novosadskih uprava obezbedilo je više pomoćnika nego što ih ima i jedan gradonačelnik u Srbiji, uključujući i Miloša Vučevića, koji ima četiri pomoćnika.

Ostalih 12 gradskih uprava rade s jednim do četiri pomoćnika. U najkompleksnijim upravama, kao što su Poreska, ili Uprava za finansije, ceo posao se obavlja sa samo jednim pomoćnikom.

– Na tri uprave, koje su zaposlile ovoliki broj pomoćnika, nama odbornicima stiže najveći broj žalbi građana. Te tri uprave oslikavaju stanje administracije u gradu, koja je preglomazna i neefikasna – tvrdi Đurađ Jakšić, predsednik odborničke grupe SRS.

Jadranka Jovišević, portparol GO DS, poziva ove uprave da podnesu detaljne izveštaje o radu i opravdaju enorman broj zaposlenih.

– Trebalo bi da oni urade neki valjan posao, a dovoljno je pogledati Novi Sad i videti da grad nikada nije bio komunalno zapušteniji – kaže Jovišević

„Imajući u vidu obim, značaj i složenost poslova iz delokruga uprava za komunalne poslove, urbanizam i stambene poslove i zaštitu životne sredine i njihovo kontinuirano obavljanje broj pomoćnika je optimalan“, stoji u odgovoru Kabineta gradonačelnika.

Više u Blicu

Nastavak na Ekologija.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.