Predstavljeno idejno rešenje Linijskog parka u Beogradu

Izvor: Beta, 17.Maj.2021, 15:41

Predstavljeno idejno rešenje Linijskog parka u Beogradu

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić predstavio je danas idejno rešenje Linijskog parka od šetališta pored "Beton hale" ispod Kalemegdana, duž ukinute železničke prige obalom Save i Dunava sve do Pančevačkog mosta.On je novinarima na šetalištu pored "Beton hale", gde je predvidjen početak parka, najavio da početak radova očekuje do kraja godine."Linijski park je najvažniji projekat uredjenja javnih površina koji ćemo raditi u narednih nekoliko godina. On je važan zato što je to potpuno ukidanje prepreke izmedju već izgradjenog dela Dorćola i Palilule sa obalom Dunava. Zadatak je povezivanje grada sa rekama", rekao je Stojčić.On je istakao da če taj park biti javna rekreativna zelena površina s nizom "kompatibilnih sadržaja", kao što su prostori za kulturne i sportske priredbe."Linijski park nigde neće biti presečen saobraćajem i nastao je kao posledica izgradnje Beograda na vodi, kada je zbog njegove izgradnje zaključeno da železnica ne sme i ne treba da ide kroz centar grada", izjavio je Stojčić.Glavni urbanista rekao je da za sada ima samo "grubu procenu" cene budućeg parka, ali da će po kvadratnom metru koštati "kao svako drugo parkovsko uredjenje" i da je jedino specifično što je taj park "jako veliki"."Beograd po Planu generalne regulacije zelenih površina i svim ostalim dokumentima ima ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavljeno idejno rešenje Linijskog parka u Beogradu (FOTO)

Izvor: Danas, 17.Maj.2021

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić predstavio je danas idejno rešenje Linijskog parka od šetališta pored "Beton hale" ispod Kalemegdana, duž ukinute železničke prige obalom Save i Dunava sve do Pančevačkog mosta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.