Pokret Ne davimo Beograd osudio uništavanje šume kod Beograda

Izvor: Beta, 18.Maj.2021, 14:03

Pokret 'Ne davimo Beograd' osudio uništavanje šume kod Beograda

Politički pokret "Ne davimo Beograd" se danas pridružio zahtevu meštana da se obustavi seča prostrane, stare, hrastove šume kod mesta Umke, izmedju Beograda i Obrenovca.Meštani su više puta od JP "Srbijašume" zahtevali da se obustavi seča, ali i dalje se postavljaju oznake na drveću koje najavljuju uništavanje te šume, ukazao je "Ne davimo Beograd" u saopštenju.Ta organizacija je ocenila da JP "Srbijašume" "neadekvatno održava" tu šumu u kojoj je za dve godine posečeno drveće na 11 hektara.Tme je visoka, prohodna hrastova šuma, mesto za šetnju, odmor i rekreaciju, planski zamenjena niskim, neprohodnim bagremarom koji je pokrio golet nastalu sečom, naveo je "Ne davimo Beograd".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Umesto stare hrastove šume niče neprohodni bagremar

Izvor: Danas, 18.Maj.2021

Još jedna značajna zelena površina pod šumom, na teritoriji Beograda, nalazi se u opasnosti, ovoga puta zbog neadekvatnog održavanja od strane Javnog preduzeća Srbijašume, saopštio je danas pokret Ne da(vi)mo Beograd.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.