Peščana oluja pogodila Peking, poremećen vazdušni saobraćaj

Izvor: Beta, 04.Maj.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peščana oluja pogodila Peking, poremećen vazdušni saobraćaj

Peščana oluja pogodila je danas Peking i severozapadni deo Kine, gde je oko 50 letova otkazano i znatno pogoršan kvalitet vazduha.Peking je prekrila gusta magla, a mnogi gradjani na ulici nose maske za disanje ili marame da zaštite lice.Gotovo 50 medjunarodnih letova je otkazano, posebno prema ostalom delu Azije i prema Rusiji.Mediji su preneli da je vidljivost u Pekingu smanjena na oko jedan kilometar.Vlasti u Pekingu pozvale su stanovništvo koje ima osetljive disajne organe da ne izlaze bez preke potrebe.Peking je inače poznat po zagadjenosti vazduha, a peščane oluje su relativno česte u proleće u Kini. 

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Peščana oluja pogodila Peking, poremećen vazdušni saobraćaj

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2017

Peščana oluja pogodila je danas Peking i severozapadni deo Kine, gde je oko 50 letova otkazano i znatno pogoršan kvalitet vazduha...Peking je prekrila gusta magla, a mnogi građani na ulici nose maske za disanje ili marame da zaštite lice...Gotovo 50 međunarodnih letova je otkazano, posebno prema...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.