Pastorova Marta opljačkala šume

Izvor: Ekologija.rs, 25.Feb.2015, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastorova Marta opljačkala šume

Marta Takač, doskorašnji kadar SVM na čelu “Vojvodinašuma”, dala je 52 hektara državnog zemljišta bez saglasnosti Vlade Srbije.

Upravo je sudbina bivše direktorke razlog najnovije krize pokrajinske vlasti i zatezanja odnosa između SVM Ištvana Pastora s jedne strane i LSV Nenada Čanka i DS Bojana Pajtića s druge.

– Ako Pokrajinska vlada ispravi svoju grešku o promeni direktorke JP “Vojvodinašuma” Marte Takač, SVM će ostati u vlasti u Vojvodini. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << se ta greška ne ispravi, onda nemamo o čemu da razgovaramo – saopštio je Pastor.

Međutim, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški iz LSV odbacio je Pastorove kritike jer je “Martu Takač smenio sud, a ne vlada Vojvodine”.

U pozadini ove priče je, kažu u Ligi, Pastorov pokušaj da se Martinim ostankom spreči “iznošenje na videlo poslovanja „Vojvodinašuma“ za proteklih 10 godina, koliko je ona bila direktor”.

„Vojvodinašume“ su otuđile 52,45 hektara državnog zemljišta bez saglasnosti Vlade Srbije, koja je isključivo ovlašćena da odlučuje o promeni prava korišćenja ili svojine.

Takođe, postoji sumnja da je u ovim poslovima došlo do ozbiljnog sukoba interesa. “Vojvodinašume” su, naime, pomenuto zemljište 2007. godine dale opštini Titel, a predsednik i te opštine i Upravnog odbora tog javnog preduzeća bio je Milivoje Petrović.

Više u Blicu

Nastavak na Ekologija.rs...






Povezane vesti

Pastorova Marta Takač nezakonito otuđila 52 hektara šume

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2015

Marta Takač, doskorašnji kadar SVM na čelu "Vojvodinašume", dala je 52 hektara državnog zemljišta bez saglasnosti Vlade Srbije...Upravo je sudbina bivše direktorke razlog najnovije krize pokrajinske vlasti i zatezanja odnosa između SVM Ištvana Pastora s jedne i LSV Nenada Čanka s druge strane....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.