Izvor: Beta, 11.Feb.2023, 09:45

Najstariji miš na svetu je mišica Pat, koja živi u zoo vrtu u Kaliforniji

 Stručnjaci iz Ginisove knjige rekorda proglasili su mišicu Pat za najstarijeg miša na svetu u zatočeništvu, u zoološkom vrtu u San Dijegu, gde živi ženka stara više od devet godina.Ženka je stara tačno devet godina i više od 210 dana i zvezda je zoo vrta. Ime je dobila po glumcu "Zvezdanih staza" Patriku Stjuartu (Patrick Stewart).Pat je kalifornijski džepni miš, koja ima kesice na obrazima za prikupljanje hrane i ima grubu dlaku. Takvi miševi žive u Meksiku i SAD i smatraju se najmanjom vrstom miša u Severnoj Americi."Ta razlika je takođe simbol prepoznavanja te vrste miša sa kojima javnost nije dovoljno upoznata jer nisu dovoljno 'harizmatične'", rekla je pomoćnik direktora zoo vrta Debra Šir (Shier).Prema njenim rečima, ti miševi su podjednako neophodni za funkcionisanje ekosistema.To je zaista tačno, jer ti mali glodari igraju ključnu ulogu u svojim ekosistemima tako što raspršuju seme biljaka i podstiču njihov rast kopanjem.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Najstariji miš na svetu, mišica Pet, osvojila Ginisov rekord za dugovečnost

Izvor: B92, 11.Feb.2023

Pacifički džepni miš nazvan Pet po glumcu iz "Zvezdanih staza" Patriku Stjuartu, u sredu je dobio Ginisovo priznanje kao najstariji živi miš pod ljudskom negom, u zreloj dobi od 9 godina i 209 dana, objavila je Alijansa za divlje životinje zoološkog vrta San Dijega nakon sertifikacije, prenele...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.