Naftne mrlje zagadile izraelsku obalu Sredozemnog mora

Izvor: Beta, 20.Feb.2021, 19:41

Naftne mrlje zagadile izraelsku obalu Sredozemnog mora

Stotine dobrovoljaca učestvovalo je danas u čišćenju izraelske obale Sredozemnog mora zagadjene naftnim mrljama, a nekoliko je potom prebačeno u bolnicu zbog udisanja opasnih isparenja.U medjuvremenu je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio uzrok izlivanja nafte koja preti divljim životinjama i zagadjuje plaže.Izraelska uprava za prirode i parkove apelovala je na ljude da se ne približavaju plažama na 16 najzagadjenijih mesta."U ovoj fazi tražimo od gradjana da ne dolaze sami na plaže zbog čišćenja. Za to je potrebna odgovarajuća zaštitna oprema radi očuvanja zdravlja", navedeno je u saopštenju uprave koje su preneli izraelski mediji.Od severa zemlje kraj Haife ka jugu prema Aškelonu blizu pojasa Gaze vide se crne mrlje duž obale Sredozemnog mora.U prirodnom rezarvatu Gador kraj Hadere na severu, ribe, kornjače i druge životinje umazane su katranom.Razlog izlivanja tek bi trebalo da se utvrdi ali se veruje da je olujno vreme početkom ove nedelje doprinelo izbacivanju zagadjivača na obalu.U četvrtak je more izbacilo mladunče kita na obalu kraj Tel Aviva i izraelske vlasti istražuju da li su ta dva incidenta povezana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naftne mrlje zagadile izraelsku obalu Sredozemnog mora

Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2021, 09:31

Stotine dobrovoljaca učestvovale su u čišćenju izraelske obale Sredozemnog mora zagađene naftnim mrljama, a nekoliko je potom prebačeno u bolnicu zbog udisanja opasnih isparenja.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.