Mihajlović sa kompanijom UGT Renjuabls o investicijama u solarnu energiju

Izvor: Beta, 24.Mar.2021, 21:32

Mihajlović sa kompanijom 'UGT Renjuabls' o investicijama u solarnu energiju

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima američke kompanije "UGT Renjuabls" (UGT Renewables) o potencijalnim investicijama u korišćenje solarne energije, saopštilo je Ministartvo.Istakla je da je Ministarstvo pripremilo novi zakonski okvir u oblasti energetike, uključujući novi zakon o obnovljivim izvorima energije, koji je u proceduri usvajanja."Želimo da stvorimo povoljan ambijent za nova ulaganja u korišćenje obnovljivih izvora energije, uključujući solarnu energiju i raduje nas da se javlja sve više kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiju”, rekla je Mihajlović.Osnivač i predsednik kompanije Robert Berman i njegovi saradnici su predstavili investicije te kompanije u svetu i predloge za saradnju na mogućim projektima u Srbiji u oblasti solarne energije.Sastanku su prisustvovali i ambasador Srbije u SAD Marko Djurić i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mihajlovićeva sa potpredsednikom "Ziđin majninga": Srbija ima ogroman potencijal u proizvodnji bakra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2021, 12:30

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Šaojeng Šenom, potpredsednikom "Ziđin majning grupe", o investicijama ove kineske kompanije u Srbiji...Mihajlovićeva je čestitala Šaojengu na rezultatima "Ziđin majninga“, ali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.