Izvor: Beta, 17.Nov.2018, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog zagađenja reke u Rusiji

Ruske vlasti su povele krivičnu istragu zbog zagađenja jedne reke etil-alkoholom u količini čak 5.400 puta većoj od zakonskog limita.To je samo jedan od nekoliko elemenata zagadjenja reke Novaja kod Sankt Peterburga, objavila je u petak tamošnja vlast.Pored etil-alkohola, istraživači su našli i visok nivo butil-alkohola, izopropanola i acetona, kao i etilen-glikola. Te zapaljive hemikalije mogu biti toksične, a koriste se kao razredjivači i kao antifriz.Gradjani su ranije prijavili da reka Novaja smrdi i da njome plutaju mrtve ribe i divlje patke.Vlasti su nedavno podnele prijavu protiv petrogradskog aerodroma Pulkovo zbog ispuštanja otpadne vode u obližnje reke i kanale.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija pokrenula istragu zbog zagađenja reke etil-alkoholom

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018

Ruske vlasti su povele krivičnu istragu zbog zagađenja jedne reke etil-alkoholom, u količini čak 5.400 puta većoj od zakonskog limita...To je samo jedan od nekoliko elemenata zagađenja reke Novaja kod Sankt Peterburga...Pored etil-alkohola, istraživači su našli i visok nivo butil-alkohola,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.