Kompanija PowerChina Resources i CWP Europe grade vetroelektranu u Pančevu, snage 300 MW ...

Izvor: Beta, 03.Maj.2023, 14:26

Kompanija PowerChina Resources i CWP Europe grade vetroelektranu u Pančevu, snage 300 MW ...

Kompanija CWP Europe i PowerChina Resources i vodeći međunarodni investitor u obnovljive izvore energije u regionu CWP Europe potpisale su ugovor o ulaganju u projekat vetroelektrane "Vetrozelena" u Pančevu, snage 300 MW (megavata), čija je vrednost procenjena na oko 500 miliona evra. Generalni direktor CWP Europe Dimitar Enčev (Enchev) istakao je da će Vetrozelena biti najveća vetroelektrana u Srbiji i jedna od najvećih u regionu.„Gradnja vetroelektrane će početi pre kraja ove godine, a očekuje se da će biti puštena u rad početkom 2025. godine, kada će obezbediti čistu energiju za skoro 200.000 domaćinstava", rekao je Enčev.Vetroelektrana u Pančevu imaće 48 vetrogeneratora, a kompanija iz Kine postaće vlasnik 51 odsto projekta, dok će ostatak zadržati CWP Europe. Projekat će omogućiti uslove za dalji razvoj čistih energija u Srbiji, smanjenje zagađenja i očuvanje životne sredine."Proizvodnja zelene energije u vetroelektrani 'Vetrozelena' smanjiće emisiju CO2 za oko 820.000 tona svake godine", naglasio je Enčev.Izvršni potpredsednik u PowerChina Resources Hi Šiju istakao je da je njegova kompanija ponosna na partnerstvo sa CWP Europe što će unaprediti ovaj projekat, ali i značajno doprineti težnji Srbije za obnovljivim izvorima energije. Ukazao je da će "Vetrozelena" biti visoko u skladu sa strateškim ciljem karbonske neutralnosti, koji su postavile ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kompanija PowerĆina Resources i CWP Europe grade vetroelektranu u Pančevu, snage 300 MW

Izvor: Beta Video, 03.Maj.2023

Kompanije PowerĆina Resources i CWP Europe potpisale su ugovor o ulaganju u projekat vetroelektrane ``Vetrozelena`` u Pančevu koja bi trebalo da bude puštena u rad početkom 2025. godine Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG).

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.