Kod reke Tamiš pronadjena 64 leša zaštićenih vrsta ptica

Izvor: Beta, 14.Feb.2022, 15:05

Kod reke Tamiš pronadjena 64 leša zaštićenih vrsta ptica

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pronašlo je 64 leša divljih ptica na 800 metara obale reke Tamiš kod ribnjaka Sutjeska.Kako je iz tog društva saopšteno, pronadjena su 34 leša zaštićenog mišara, 21 velika bela čaplja, sedam sivih čaplji i dva vranca.Na tom mestu, nalazi se i gnezdo zaštićenih vrsta belorepana, mišara i crnih žuna."Prema tragovima ljudskog kretanja, ostacima municije kao što su patroni za sačmarice i povredama koje su vidljive na pticama osnovano sumnjamo da su ubijene", rekao je izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Milan Ružić.Društvo je zatražilo hitnu reakciju pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, policije i tužilaštva."Ubijanjem ovako velikog broja ptica načinjena je ogromna ekološka šteta biodiverzitetu Srbije i celog regiona", navedeno je u saopštenju društva.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Na severoistoku Srbije pronađeno više od 60 mrtvih divljih ptica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2022

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je da su kod ribnjaka na reci Tamiš u opštini Sečanj na severoistoku Srbije pronađene 64 mrtve divlje ptice. Pronađena su 34 mišara i 21 velika bela čaplja, a obe vrste spadaju u strogo zaštićene, saopštilo je Društvo 14. februara. U...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.