Izvor: Beta, 28.Jul.2021, 14:49

Inicijativa Kreni promeni pozvala gradjane da sutra iskažu protest ispred Skupštine Loznice

Inicijativa "Kreni promeni" pozvala je danas gradjane Srbije da se sutra pridruže protestu ispred Skupštine Loznice kako bi iskazali protivljenje da projekat "Jadar" kompanije Rio Tinto bude upisan u Prostorni plan grada.Predlog da projekat "Jadar" bude u Prostornom planu grada sutra je na dnevnom redu Skupštine Loznice.Upis u Prostorni plan je, kako je navedeno u saopštenju Inicijative "Kreni promeni", uslov da bi Rio Tinto dobio gradjevinske dozvole za otvaranje rudnika u okolini Loznice gde istražuje nalazište litijum-borata.Organizacija "Kreni pokreni" je pokrenula potpisivanje peticije "STOP rudniku litijuma! Rio Tinto – Marš sa Drine", na koju je do sada, kako tvrde, potpis stavilo više od 120.000 gradjana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inicijativa Kreni promeni pozvala građane da sutra iskažu protest ispred Skupštine Loznice

Izvor: Danas, 28.Jul.2021

Inicijativa "Kreni promeni" pozvala je danas građane Srbije da se sutra pridruže protestu ispred Skupštine Loznice kako bi iskazali protivljenje da projekat "Jadar" kompanije Rio Tinto bude upisan u Prostorni plan grada.

Nastavak na Danas...

Protest protiv Rio Tinta u Loznici

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2021, 11:02

Nekoliko desetina građana i članova ekoloških pokreta i organizacija okupilo se danas ispred Skupštine grada Loznice na protestu povodom sednice na čijem je dnevnom redu predlog da projekat "Jadar" bude uvršten u Prostorni plan grada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

PROTEST U LOZNICI Skupština odlučuje o upisivanju projekta "Jadar" u prostorni plan

Izvor: Blic, 29.Jul.2021

Ispred Skupštine Loznice organizovan je protest građana koji se protive tome da projekat "Jadar" kompanije Rio Tinto bude upisan u Prostorni plan tog grada. Predlog da projekat bude u Prostornom planu je danas na dnevnom redu Skupštine Loznice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.