Globalni izazovi, lokalna rešenja!

Izvor: Ekologija.rs, 09.Mar.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Globalni izazovi, lokalna rešenja!

Svakog dana sve više uništavamo našu planetu eksploatisanjem resursa bez imalo razmišljanja o posledicama na prirodu i okolinu. Uvek treba da se zapitamo, ako ne budemo pazili sami na svoju okolinu, ko će? Mi verujemo da ako pazimo na našu planetu, time pazimo i na sebe. Mnogi bi rekli da je to pitanje samo ekologije i očuvanja prirode, ali sve ovo obuhvata niz društvenih problema sa kojima se suočavamo svaki dan. Ponekad je potrebno da nas neko usmeri i podseti na stvari koje su nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << već poznate, a koje nenamerno zanemarujemo. Da bismo lepo živeli, bitno je da naša životna sredina bude uredna i sigurna.

Međunarodna studentska organizacija AIESEC smatra da kroz podizanje svesti o ovakvim temama i angažovanjem mladih ljudi da se uključe u ova pitanja podstičemo očuvanje naše okoline i sledećim generacijama ostavljamo zdravu planetu. I zato, četvrtu godinu za redom, organizujemo CSR forum 12.marta na Fakultetu za primenjenu ekologiju – FUTURA.

CSR forum je projekat koji se bavi jednim od najvećih problema današnjice, degradacijom životne sredine, njenim zagađenjem i eksploatisanjem, kao i uopšteno društvenim problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo u našem okruženju. Sa ciljem uključivanja mladih i stvaranja bolje sredine za buduće generacije vršiće se edukacija studenata sa svih fakulteta o društveno odgovornom ponašanju u ličnoj i poslovnoj kulturi.

Značaj ovog projekta se ogleda upravo u uticaju koji on može izvršiti na društvo i pozitivne promene koje može doneti. Uz pomoć društveno odgovornih kompanija, nevladinih organizacija i svih onih spremnih na saradnju se mnogo toga može učiniti i mladi se mogu pokrenuti na razmišljanje i na akcije koje će doprineti poboljšanju uslova i životnog okruženja. Partneri projekta imaju ulogu u edukovanju studenata o odgovornom ponašanju i poslovanju, kao i da predstave koliko način na koji živimo i radimo utiče na životnu sredinu.

Nastavak na Ekologija.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.