Gašenje kotlarnica na ugalj, mazut i lož ulje u javnim institucijama u Srbiji u naredne dve godine

Izvor: Beta, 07.Apr.2023, 15:08

Gašenje kotlarnica na ugalj, mazut i lož ulje u javnim institucijama u Srbiji u naredne dve godine

Članovi Radne grupe za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha usaglasili su se da se u naredna 24 meseca ugase kotlarnica u javnim institucijama koje trenutno koriste ugalj, mazut i lož ulje za grejanje, a za koje postoje tehničke mogućnosti priključenja na sistem daljinskog grejanja ili na gasovod, objavila je Vlada Srbije.Problem zagađenosti vazduha podeljen je na četiri osnovna segmenta: individualna ložišta, saobraćaj, energetska efikasnost i izvori zagađenja vazduha iz poljoprivrede, navedeno je u saopštenju nakon sednice Radne grupe kojoj je predsedavala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.Na sastanku su utvrđeni dalji koraci koji se odnose na pošumljavanje poljoprivrednog zemljišta lošijeg kvaliteta u 10 jedinica lokalne samouprave, kao što su Beograd, Niš, Кragujevac i druge, koje spadaju u najzagađenije kada je reč o PM česticama.Brnabić je naglasila da je neophodno ustanoviti šta će biti dodatni efekti većeg pošumljavanja i istakla da već sada postoje konkretni rezultati, ali da je namera da se mnogo više uradi u budućnosti. Premijerka smatra da građani Srbije nisu dovoljno informisani o tome da Vlada Srbije prepoznaje ovaj problem, da intenzivno radi na njemu i da će uskoro javnosti biti predstavljen čitav Akcioni plan koji prati Program zaštite vazduha u Srbiji za period od 2022. do 2030. godine.Članovi ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Gašenje kotlarnica na ugalj, mazut i lož ulje u javnim institucijama u naredne dve godine

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2023

Članovi Radne grupe za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha usaglasili su se da se u naredna 24 meseca ugase pojedine kotlarnica u javnim institucijama.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.