Bolsonaro: Brazilu nisu potrebna nemačka sredstva za Amazon

Izvor: Beta, 11.Avg.2019, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolsonaro: Brazilu nisu potrebna nemačka sredstva za Amazon

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro danas je negirao značaj nemačkog finansiranja projekata održivog razvoja šuma u toj južnoameričkoj zemlji, dok Berlin razmatra povlačenje iz regiona."Zemlji to nije potrebno", rekao je novinarima Bolsonaro, desničar poznat po vezama s agrobiznisom, komentarišući mogućnost gubitka nemačkog ulaganja u održavanje amazonske prašume.List Tagesšpigel juče je preneo reči nemačke ministarke ekologije Svenje Šulc da vlada te zemlje planira da obustavi slanje novca zemlji koja nije u potpunosti posvećena suzbijanju krčenja Amazona.Nemačko ministarstvo ekologije za početak planira da zamrzne oko 35 miliona evra, naveo je Tagesšpigel.Medju projektima koji bi mogli da budu pogodjeni je i Fond za Amazon, formiran 2008. godine radi dobijanja donacija za sprečavanje, nadgledanje i borbu protiv krčenja Amazona.Nemačka je medju tri zemlje koje Fondu za Amazon daju najviše novca, a prva na listi donatora je Norveška.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolsonaro: Brazilu nisu potrebna nemačka sredstva za Amazon

Izvor: Danas, 11.Avg.2019

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro danas je negirao značaj nemačkog finansiranja projekata održivog razvoja šuma u toj južnoameričkoj zemlji, dok Berlin razmatra povlačenje iz regiona. Članak Bolsonaro: Brazilu nisu potrebna nemačka sredstva za Amazon se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Šef nemačkog ministarstva koje najviše donira fondu Amazon ne planira da prekine donacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2019, 21:07

Nemački ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler rekao je danas da on ne planira da okonča finansiranje projekata za zaštitu kišnih šuma u Amazoniji u Brazilu iako je Ministarstvo za zaštitu životne sredine odlučilo da zaustavi pomoć...Ministarka za zaštitu životne sredine Svenja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.